Categorieën
Libris

Wij waren hier eerst

Wij waren hier eerst 9789025766498
Koop online het boek Wij waren hier eerst. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 27.99. Wij waren hier eerst heeft EAN 9789025766498 en is geschreven door Joukje Akveld.

'Wij waren hier eerst' is een vlijmscherp boek over de ingewikkelde waarheid rond mensen en dieren in Afrika. Voor kinderen vanaf 9 jaar.Heeft de cheeta genoeg ruimte om te racen? Mag een aap als huisdier? En waarom is een neushoornhoorn zoveel waard? Kinderboeken over Afrikaanse dieren zijn er genoeg, maar 'Wij waren hier eerst' is het eerste dat gaat over het veelbesproken human-wildlife conflict: de botsing tussen mens en dier. Het is namelijk lastig vol te houden dat de Afrikaanse savanne één groot dierenparadijs is als je weet dat neushoorns er worden gedood voor hun hoorn, dat leeuwen er worden gefokt voor de trofeejacht, en dat de mens op zijn beurt last heeft van bavianen die zonder uitkijken de weg oversteken.Journalist en schrijver Joukje Akveld doorkruiste Zuid-Afrika op zoek naar schurende confrontaties tussen mens en dier – maar ook naar mensen die oplossingen proberen te vinden. Ze sprak met rangers, dierenverzorgers, wetenschappers, antistroopteams, documentairemakers en andere dierenredders, en aan de hand van interviews, reportages en talloze dierenweetjes vertelt ze hoe Afrikaanse wilde dieren écht leven. Waarschuwing: als de mens jouw favoriete diersoort is, is 'Wij waren hier eerst' geen boek voor jou.'Wij waren hier eerst' werd genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs en bekroond met een Zilveren Griffel. Het boek staat vol met prachtige foto's en is rijk geïllustreerd door de Zuid-Afrikaanse illustrator Piet Grobler, die voor zijn werk talloze prijzen heeft ontvangen.

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.