Peuterboeken

Peuterboeken zijn perfect voor kinderen die beginnen te leren lezen. Het zijn korte, gemakkelijk te begrijpen verhalen die perfect zijn voor de overgang van vroege leesboeken naar hoofdstukboeken. Het beste van peuterboeken is dat ze vaak afbeeldingen hebben die de tekst begeleiden, waardoor het voor uw kind gemakkelijker wordt om de woorden op de pagina te verbinden met wat hij of zij ziet. Voor de allerkleinsten hebben we een ruime collectie peuter- en kleuterboeken, zoals onder andere Nijntje, Tom en Nina, Dikkie Dik, Jip en Janneke, Sesamstraat, Dribbel, Disney voorleesboekjes, etc.

Winnie de poeh

Winnie de Poeh is eigenlijk de knuffelbeer van Janneman Robinson, maar kan in de verhalen praten, net als de andere speeldieren en woont in het Honderd Bunderbos, geënt op een echt bosje in de buurt van het huis van de schrijver. Poeh, Janneman Robinson en Knorretje beleven in de verhalen van Milne eenvoudige avonturen die bijvoorbeeld als motief hebben dat Poeh van honing houdt, of dat er een nieuw dier in het bos is komen wonen, of dat de dieren op ontdekkingstocht gaan. Winnie de Poeh heeft veel vrienden: Janneman Robinson, Knorretje, Teigetje, Kanga, Roe, Iejoor, Konijn en Dribbel.

Waar is Dribbel?

Waar is Dribbel? is de eerste versie van de reeks. Het werd voor het eerst uitgegeven in 1980 met het tegenwoordig beroemde kijk achter de flap idee. Er zijn al meer dan 75 verschillende boeken van Dribbel verschenen. De boekjes van Dribbel zijn tevens bewerkt tot tekenfilmserie.

Disney boekenclub

De Disney boeken Club is een boekenclub voor kinderen in de leeftijd 0-6 jaar. Het gaat over alle bekende figuren uit de Disney-films.

Dikkie Dik

Dikkie Dik (1977) is een serie kinderprentenboeken met in de hoofdrol de gelijknamige rode kater Dikkie Dik. De boeken zijn getekend door Jet Boeke en voorzien van korte, bondige teksten door Arthur van Norden. De serie is begonnen als voorleesverhaal voor het kindertelevisieprogramma Sesamstraat, maar al spoedig waren de verhalen ook in de boekhandel te koop. In Sesamstraat werden de verhalen in de jaren tachtig voorgelezen door Rudy Kuhn, daarna nam Frank Groothof dit over.

Nijntje

Nijntje (Utrecht, 21 juni 1955), ook bekend als nijntje pluis, is de hoofdpersoon van een serie kinderprentenboeken over een konijntje. De boeken zijn geschreven en getekend door Dick Bruna.In 1955 kwam er voor het eerst een nijntjeboek uit, naar het verhaal dat Dick Bruna zijn één jaar oude zoontje vertelde over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen van Egmond aan Zee hadden gezien. Andere bronnen geven aan dat nijntje is gebaseerd op het pluche konijn van Bruna’s zoon.

Tom en Nina

Prentenboek met zes hardkartonnen, vierkante bladen met twee afgeronde hoeken over de peuters Tom en Nina, die samen een blauw schilderij gaan maken. Maar dan ziet Nina de driewieler staan en ze gaat fietsen. Tom wordt boos, wil zijn fiets terug en probeert Nina met zijn blauwe verfhanden te pakken. Dit loopt op een kliederfestijn uit, tot moeder ze met knuffels en al in bad zet. Daarna eten ze gedrieen een ijsje. De tekeningen zijn paginagroot en op de linkerpagina staan onder de illustratie steeds drie regels tekst in een dunne, schreefloze letter. Een amusant peuterboek waarin boosheid steeds in plezier omslaat. Een vrolijk, aantrekkelijk prentenboek voor peuters van 2 tot 4 jaar.