Jeugdboeken

Wanneer kinderen worden geboren, komen ze in een wereld van wonderen. Ze ontdekken voortdurend nieuwe dingen en leren over de wereld om hen heen. Kinderboeken bieden ouders een unieke kans om hun liefde voor lezen met hun kinderen te delen. Kinderboeken kunnen ook worden gebruikt als leermiddelen. Wanneer kinderen een boek lezen, leren ze over de boodschap van de auteur, de personages in het verhaal en de setting. Wij hebben verschillende jeugdboeken voor de tieners vanaf 11 jaar, zoals onder andere Hoe overleef ik…?, Carry Slee, MZZL meiden, Mel Wallis de Vries, etc.

Er is geen grotere ontsnapping voor een kind dan het lezen van een goed boek. Of het nu een roman, een verhaal of een informatieve tekst is, met boeken kunnen kinderen verschillende werelden en karakters verkennen terwijl ze waardevolle levensvaardigheden leren. In de wereld van vandaag, met zoveel afleiding om hen heen, is het belangrijk voor kinderen om kwaliteitsliteratuur te vinden die hun tijd in beslag zal nemen en de liefde voor leren zal bevorderen. Hier zijn diverse geweldige kinderboeken die de verbeelding van uw kind zullen boeien.

Leven van een loser

Het leven van een loser (Engels: Diary of a Wimpy Kid) is een komische geïllustreerde boekenserie van de Amerikaanse schrijver, striptekenaar en computerspellenontwerper Jeff Kinney. Het eerste boek verscheen in de Verenigde Staten in april 2007 en stond op nummer één op de New York Times-bestsellerlijst.De boeken zijn allemaal dagboeken van het hoofdpersoon, die Bram Botermans heet. Omdat het een dagboek van een kind is staat het vol met “handgeschreven” teksten en simpele tekeningen van wat hij elke dag meemaakt. Vanaf de tijd dat er een online versie van is gemaakt geniet het van erg hoge populariteit en economisch succes.14 okt

Carry Slee

Bijna iedereen heeft wel eens van Carry Slee gehoord. En natuurlijk een boek van haar gelezen. Ze schreef ruim vijftig boeken. Daarvan zijn er heel wat bekroond door de Nederlandse Kinderjury en door de Jonge Jury!

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment: haar boeken zijn razend populair en worden door een grote en sterk groeiende groep fans verslonden. De verhalen zijn vlot en realistisch geschreven en spannend tot de laatste bladzijde.

Gone

Gone (Verlaten) (Officieel The Exile) is een sciencefictionboek voor jongvolwassenen, geschreven door de Amerikaanse auteur Michael Grant. Het boek verscheen in 2008. Het is het eerste boek in de Gone-reeks en het boek wordt ook wel Verlaten genoemd (in het Engels: The Exile). Gone is een zesdelige boekenserie, waarvan er vijf zijn verschenen.

Het puberboek

Als je net begint te puberen, is dat de start van een spannende periode vol veranderingen. Niet alleen je lichaam gaat er anders uitzien, je gaat je ook anders gedragen. Je verandert aan de buiten-, maar ook aan de binnenkant. Je gaat anders over seks denken, je plek in het gezin verandert en je vrienden en vriendinnen worden steeds belangrijker…

MZZL meiden

Vlak voor hun zestiende verjaardag krijgen Tanja, Hanna en Joan een vreemde brief: of ze op hun geboortedag naar de notaris willen komen. De drie op het oog totaal verschillende meiden hebben elkaar nog nooit gezien. Bij de notaris blijkt dat ze toch iets gemeen hebben: hun inmiddels overleden moeder en hun onbekende vader. Aanvankelijk willen de zussen niets van elkaar weten. Maar na de eerste schok – ze zijn een drieling! – wint hun nieuwsgierigheid het. Ze besluiten samen op zoek te gaan naar hun vader. Wie is hij? Reist hij nog steeds als zanger en gitarist rond, zoals hij zestien jaar geleden met hun moeder door Europa trok? En bovenal: zal hij iets van zijn drie dochters willen weten?

de Griezelbus

Wie is P. Onnoval, de bekende schrijver in De griezelbus eigenlijk? Wanneer is hij weerwolf geworden? En waarom werd hij schrijver? Vele griezelaars vragen zich dat al eeuwen af. De griezelbus 0 geeft antwoord op al die vragen. En vertelt daarmee een bloedstollend verhaal over wraak. Een verhaal dat misschien nooit de duisternis had mogen verlaten. Een verhaal dat laat zien wat er achter de schermen van deze wereld allemaal kan gebeuren. Zaken die zelfs de echte griezelfan nooit had vermoed.

Hoe overleef ik de brugklas

Van stoere achtste-groeper wordt Rosa brugpieper. Ineens heeft ze twaalf leraren in plaats van één. Eerst had ze een rugzak met alleen een boterhamtrommeltje erin, nu moet ze tien kilo boeken meesjouwen! En al dat huiswerk… Er verandert niet alleen veel op school, maar zelf verandert Rosa ook. Haar vriend Jonas zit nog in groep acht en om hem alvast een beetje voor te bereiden, mailt ze hem survivaltips.

Wie dit boek leest weet daarna alles over de brugklas. Het gaat over vriendschap, maar ook over pesten. Over lachen en over uitgelachen worden. Over na-apen en jezelf durven zijn. En verder staat het natuurlijk vol onmisbare tips voor iedereen die te maken heeft met lastige leraren, zware boekentassen, pukkeltjes, eerste liefdes en nog veel meer!