Categorie├źn
Libris

Red ons, Maria Montanelli

Red ons, Maria Montanelli 9789026340987
Koop online het boek Red ons, Maria Montanelli. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 15.99. Red ons, Maria Montanelli heeft EAN 9789026340987 en is geschreven door Herman Koch.

Red ons, Maria Montanelli van Herman Koch is een van de ontroerendste scholierenromans uit de Nederlandse literatuur. Een ijzersterke klassieker, al meer dan twintig jaar in druk en nog altijd actueel.
Het zogenaamd moderne en liberale Montanelli Lyceum, waar kinderen ‘ontzettend creatief’ moeten zijn en leraren het veel te goed bedoelen, staat centraal in deze angstaanjagend herkenbare roman. Wanneer een zwakbegaafde jongen voor de ogen van de verteller verdrinkt, wordt deze van school gestuurd. Zijn hierop volgende aanklacht tegen een omgeving waarin geld de maatstaf van alle dingen is geworden is tragisch, omdat hij ondanks zijn kritiek toch duidelijk een product blijft van het door hem zo gehate milieu.
‘Het leukste boek sinds tijden. In Amerika zou dit boek een wereldseller zijn geworden als The Catcher in the Rye.’ – Vrij Nederland

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.