Categorieën
Libris

Lobi

Lobi 9789493168497
Koop online het boek Lobi. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 24.99. Lobi heeft EAN 9789493168497 en is geschreven door Brian Elstak ; Esther Duysker.

Cel, Bones en Zi zijn terug. Ouder, sterker en wijzer. En dat is maar goed ook, want op een dag belandt Zi, samen met spin Anansi, per ongeluk in een andere dimensie, terwijl haar broers plotseling oog in oog staan met een wreed, breed monster. Wat volgt is een bloedstollend avontuur, waarin de kinderen ten strijde trekken tegen een oud en hardnekkig kwaad, bijgestaan door bekende en onverwachte nieuwe vrienden. Want één ding weten zij wel: alleen met lobi overwin je ogri.
LOBI is het laatste en, zowel in tekst als illustraties, meest duizelingwekkende deel van het bekroonde drieluik over drie dappere mensenkinderen.
Juryrapport Tori Zilveren Penseel:
‘Een boek als dit kenden we nog niet. Een ode aan de kunst en de verbeelding. Een krachtig en bijzonder boek.’
Over de eerdere delen Tori en Trobi:
‘Waanzinnig mooie tekeningen. Heel belangrijk, omdat kinderen zichzelf hierin herkennen en hun trots kunnen vinden.’ – Adriaan van Dis
‘Prachtig geschreven en geïllustreerd.’ – Het Parool
‘Spannend!’ – Arjen Lubach
‘Geen woorden voor hoe dope ik dit vind.’ – Mr Probz
‘Een heel leuk cadeau!’ – Arie Boomsma
‘Mooi en spannend.’ – de Volkskrant
‘Een episch avontuur!’ – De Correspondent
Brian Elstak (1980) is beeldend kunstenaar en illustrator van kinderboeken en graphic novels, maar ook videoclips, schilderijen, t-shirts en installaties. Eerder verschenen Tori (2017), bekroond met zilveren penseel en Trobi (2018). Met de illustraties voor Lennox en de gouden sikkel won hij, samen met Hedy Tjin, wederom een zilveren penseel.

Esther Duysker (1985) schrijft toneelstukken en scripts voor film en televisie. Ze bewerkte o.a. het veelgeprezen A Raisin in the Sun en Othello. Ook schreef ze mee aan de film Buladó, die in 2020 een Gouden Kalf voor beste film won. Eerder schreef ze met Brian Trobi (2018).

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.