Categorieën
Libris

Ype & Ionica

Ype & Ionica 9789057125287
Koop online het boek Ype & Ionica. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 17.29. Ype & Ionica heeft EAN 9789057125287 en is geschreven door Ype Driessen ; Ionica Smeets.

– Is 0,99999 echt hetzelfde als 1?
– Wat is de kans dat van een groep van 23 mensen er 2 op dezelfde dag jarig zijn?
– Hoeveel pianostemmers telt Amsterdam?
– Hebben wij wel gevoel voor wat echt willekeurig is?
– Hoeveel verschillende potjes schaak zijn er mogelijk?
Ype en Ionica nemen je mee op ontdekkingsreis door het fantastische universum van de wetenschap. Onderweg leer je meer over nogal logische dingen zoals toeval, tijdreizen, kansberekening of het waarnemerseffect in:
• Het doldwaze Droste-effect
• De pittige pi
• De illustere illusies
• De fantastische Fibonacci-getallen
• De coole code
en vele andere fotostrips.
Ype Driessen is fotostripmaker. Al meer dan tien jaar publiceert hij bijna dagelijks ’s werelds eerste en enige autobiografische fotostrip op zijn website fotostrips.nl. Daarnaast maakt Ype fotostrips voor onder andere Het Parool, Onze Taal, Preview, en schrijft hij de strip Zoo & Zo voor Kidsweek. Samen met Botte Jellema en Paulien Cornelisse presenteert hij de podcast De Eeuw van de Amateur.
Ionica Smeets is hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Ze schrijft daarnaast columns voor de Volkskrant, presenteert populair-wetenschappelijke televisieprogramma’s, schrijft boeken en geeft af en toe lezingen. Eerder verschenen van haar bij Nieuwezijds Het exacte verhaal, Ik was altijd heel slecht in wiskunde (met Jeanine Daems) en Zoete kinderen eten geen suiker.
Ype en Ionica maken samen fotostrips voor New Scientist.

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.