Categorieën
Libris

Weerwater

Weerwater 9789057597244
Koop online het boek Weerwater. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 9.99. Weerwater heeft EAN 9789057597244 en is geschreven door Renate Dorrestein.

De wereld vergaat. Alleen Almere blijft bestaan.
Van de bevolking zijn nog maar een enkele duizenden inwoners over.
Op een paar honderd ontsnapte gevangenen na zijn dat allemaal vrouwen.
`Na de ramp waren onze verliezen niet te tellen. Geen familie was meer compleet, intacte gezinnen waren er vrijwel niet meer. Kinderen bleven achter als wezen. Nog talrijker waren de jonge weduwes. En met dat laatste begon het vrouwenoverschot. Maar nu loop ik op de zaak vooruit.
In Almere overleven vijfduizend vrouwen een wereldwijde calamiteit. Mannen zijn er niet meer, behalve een paar honderd ontsnapte gevangenen. Samen moeten zij een nieuwe maatschappij inrichten, met nieuwe familieverbanden. Beslissingen worden voortaan genomen per loterij, zelfs als op een dag een baby wordt gevonden …
Weerwater is een ongeëvenaarde Dorrestein-vertelling over uitzichtloosheid en hoop, over egoïsme en opoffering, maar vooral over de liefde en ons verlangen naar verbinding. Spannend, teder, ontroerend en geestig.
Renate Dorrestein (1954) neemt een unieke positie in binnen de Nederlandse letteren. Haar romans werden genomineerd voor vele literaire prijzen ze ontving de Annie Romein-Prijs voor haar gehele oeuvre. Ze schreef zowel het Boekenweekgeschenk Want dit is mijn lichaam als het Boekenweekessay Laat me niet alleen. Dorresteins werk is in vijftien talen vertaald.
Over De stiefmoeder:
`Ouderwets geestige en zeer goed geschreven roman. Pieter Steinz
`Een enerverend circus van moedwil en misverstand. Het Parool
`Het schrijfplezier spat ervan af. Opzij

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.