Categorieën
Libris

Vet oud!

Vet oud! 9789045201283
Koop online het boek Vet oud!. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 21.99. Vet oud! heeft EAN 9789045201283 en is geschreven door Richard Zuiderveld; Aant-Jelle Soepboer.

Vet oud! is een uniek lees-, blader- en prachtig geïllustreerd kijkboek over de vaderlandse geschiedenis waarin jongeren centraal staan.
Onze vaderlandse geschiedenis wordt in Vet oud! verhalend en meeslepend verteld door de jonge geschiedenisleraren Richard en Aant-Jelle, die van mening zijn dat de geschiedenisles niet saai hoeft te zijn. Vet oud! staat vol met verhalen die dan ook gepaard gaan met de nodige spanning en humor, afgewisseld met weetjes,tips,foto's en cartoons.
Vooraf aan elk verhaal wordt op een korte en duidelijke manier uitgelegd wat er in die tijd allemaal in Nederland gebeurde. Hoe zag ons land er toen uit? Wie was er de baas en hoe gingen mensen met elkaar om? Maar vooral: welke avonturen beleefden de kinderen?
Leef mee met Jorn als hij meevecht met de Vikingen of met Mieke als ze Joodse onderduikers helpt verstoppen.
Aya wil niets liever dan jager worden en Wieger vaart mee op een schip van de VOC. Deze twee Nederlandse kinderen zijn allebei dertien jaar, maar ze hebben één groot verschil: Aya leeft 3300 jaar voor Christus, in de tijd van jagers en boeren, terwijl Wieger zijn reis in 1632 maakt, in de tijd van regenten en vorsten. Tussen hun avonturen zit bijna 5000 jaar!
Voor je het weet heb je het boek uitgelezen en ben je op een leuke manier van alles over de Nederlandse geschiedenis te weten gekomen.
Incl. Wist je dat?-vragen over leuke weetjes
Incl. museumtips om meer over een bepaald onderwerp te zien
Incl. beschrijving van BN-ers uit de behandelde periodes

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.