Categorieƫn
Libris

Stemmen uit zee

Stemmen uit zee 9789046815007
Koop online het boek Stemmen uit zee. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 10.99. Stemmen uit zee heeft EAN 9789046815007 en is geschreven door Dan Sleigh.

Door de ogen van zeven mannen volg je het leven van twee vrouwen: van Kroata, die als klein meisje bij de familie van Jan van Riebeeck op de kinderen past en van de kok Nederlands leert zodat ze tolk kan worden tussen de Nederlanders en de Khoi, de oorsprongkelijke bewoners van de Kaap. Ze wordt Eva genoemd. En later het leven van het dochtertje dat ze krijgt van de Deense chirurgijn Peter Havgard, het eerste halfbloedje. Het zijn vrouwen tussen twee culturen. De mannen zijn allemaal door het lot in de Kaap terecht gekomen en spelen elk een grote rol in Eva's leven. Haat en hoop, liefde en verlangen, overleven en ondergang: alles is in deze rijke geschiedenis van het vroege Zuid-Afrika aanwezig.

'Een monumentaal werk. […] Sleigh ontrafelt de mythe van de kolonie.' de Volkskrant

'Een prachtige historie met veel vaart en oog voor tot de verbeelding sprekende, onsmakelijke details.' NRC Handelsblad

'Je moet wel bewondering hebben voor de reikwijdte en energie ervan.' The Guardian

'Een adembenemend, verreikend opus.' Publishers Weekly

'Karig en met vaart geschreven, uitgroeiend tot een Homerische grandeur.' Times Literary Supplement

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.