Categorieƫn
Libris

Proefjesboek

Proefjesboek 9789057124518
Koop online het boek Proefjesboek. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 18.99. Proefjesboek heeft EAN 9789057124518 en is geschreven door Arno Verweij.

Met een voorwoord van Robbert Dijkgraaf.
'Dat je zelf dingen kunt uitproberen en over dingen kunt nadenken is de beste uitvinding die de mens ooit heeft gedaan. Zo gauw je daaraan begint, is er geen stoppen aan: je blijft onderzoeken en puzzelen. … Dit boek helpt je op avontuur te gaan en de wereld op eigen houtje te verkennen.'
– Uit het voorwoord van Robbert Dijkgraaf
Met het Proefjesboek maken kinderen vanaf 8 jaar kennis met natuurkunde, scheikunde en biologie. Kinderen worden vanzelf onderzoekers – zonder gevaar voor eigen leven!
* Hoe krijg je een gekookt ei in een fles?
* Kun je een vierkante zeepbel maken?
* Hoe schrijf je een geheim bericht met melk?
* Kun je kleuren zien die er niet zijn?
Je kunt alle 65 proefjes uit dit boek doen met heel gewone huis-tuin-en-keukenspullen. Bij ieder proefje staan vragen die je eerst laten nadenken: Wat denk je dat er zal gebeuren? En waarom? Daarna volgt de uitleg. Eerst eenvoudig en beknopt voor 8-12 jaar en dan uitgebreider voor 12 jaar en ouder.
Het Proefjesboek komt voort uit proefjes.nl, de website die Robbert Dijkgraaf in 2004 heeft opgericht om kinderen kennis te laten maken met wetenschap en techniek.

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.