Categorieën
Libris

Niemandsjongen

Niemandsjongen 9789021026978
Koop online het boek Niemandsjongen. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 22.99. Niemandsjongen heeft EAN 9789021026978 en is geschreven door Katherine Marsh.

(POD) Niemandsjongen van Katherine Marsh is het aangrijpende verhaal over een 14-jarige Syrische vluchteling die bevriend raakt met een rijke Amerikaanse jongen. Een must read voor alle kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs.
De 14-jarige Ahmed houdt zich verborgen in een wijnkelder van een groot huis. Daar probeert hij zo goed en zo kwaad als het gaat te overleven. Samen met zijn vader ontvluchtte hij de oorlog in Syrië. Maar tijdens de gevaarlijke overtocht naar Europa ging zijn vader dood, en nu is Ahmed alleen in een grote stad waar niemand hem wil.
Dan ontmoet hij Max, een 13-jarige jongen die in het grote huis woont en heimwee heeft naar zijn thuisland Amerika. De twee jongens ontdekken wat het betekent om moedig te zijn en hoe hoop je toekomst kan veranderen…
Een actueel verhaal over moed en vriendschap, waarin subtiel een link wordt gelegd met de ondergedoken Joden in de Tweede Wereldoorlog.
Indringende jeugdroman over een 14-jarige Syrische vluchteling geschreven door journalist en auteur Katherine Marsh.

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.