Categorie├źn
Libris

Mijn moeder wil mijn naam niet weten

Mijn moeder wil mijn naam niet weten 9789046828298
Koop online het boek Mijn moeder wil mijn naam niet weten. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 24.99. Mijn moeder wil mijn naam niet weten heeft EAN 9789046828298 en is geschreven door Christel Jansen.

Onthullende familiegeschiedenis van een briljante celliste en de befaamde 'dokter van het volk'.'Een hartverscheurend boek dat je keel steeds verder dichtknijpt.' Job Cohen'De roman is een ontluisterend portret van een vrouw die haar oudste drie een jeugd ontnam, van een biologische vader met narcistische trekken, en van een – alom geprezen – stiefvader die de problematiek van zijn naasten negeerde. Met veel compassie voor elk personage zet Jansen een veelomvattend familiedrama neer.' de Telegraaf'Beklemmend, goed geschreven.' NRC2010. Esther neemt afscheid van haar stervende moeder, de beroemde celliste Lies Verbeek. Lies was als moeder ongrijpbaar. Ze ontkende het bestaan van Esther en haar broers, de kinderen groeiden op in pleeggezinnen en tehuizen. Esther wil weten wat haar moeder heeft gedreven tot dit drastische besluit. Komt het door haar jeugd als muzikaal wonderkind? Of door het verraad van de Joodse tenor Juliusz Kaufmann, Esthers vader en Lies' grote liefde? Welk aandeel had de oorlog in de keuzes van Lies? En welke rol speelde haar tweede man, Victor Lindenbaum, die naam maakte als 'dokter van het volk', in deze familietragedie? Alle personages hebben daadwerkelijk geleefd, twee van de drie kinderen leven nog steeds. De echte Victor Lindenbaum was een bekende arts en columnist voor De Telegraaf, die bekendstond om zijn uitgesproken meningen, waarmee hij vaak hevige discussies opriep. Alle historische feiten en optredens in deze roman kloppen.

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.