Categorieën
Libris

Kijken voor kinderen

Kijken voor kinderen 9789047710073
Koop online het boek Kijken voor kinderen. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 19.99. Kijken voor kinderen heeft EAN 9789047710073 en is geschreven door David Hockney ; Martin Gayford.

Een van de grootste kunstenaars van deze tijd laat kinderen naar kunst kijken.
Tekst
“Kunst is overal – en is er altijd geweest: van grotschilderingen tot computertekeningen. Dat laat David Hockney zien aan de hand van talloze beelden uit de beeldende kunst, film en fotografie. Samen met kunstcriticus Martin Gayford vertelt hij  hoe er door de eeuwen heen kunst is gemaakt en hoe ernaar is gekeken – en hoe je zelf kunt kijken.
Kunst is niet iets waar je voor gestudeerd moet hebben. Overal is wel iets bijzonders in te ontdekken. Hockney wijst je op lijnen, schaduwen, perspectief, spiegelingen… waardoor je niet alleen naar kunst, maar naar de hele wereld anders gaat kijken.
Rose Blake, dochter van Quentin, vult de talloze afbeeldingen aan met grappige tekeningen van David, Martin, andere kunstenaars en zelfs hier en daar een huisdier.
 
Eigenlijk was dit boek bedoeld als een eenvoudige versie van Hockneys standaardwerk A History of Pictures, maar door zijn speelsheid en begrijpelijkheid overtreft het het basiswerk. Het is een boek dat iedereen die graag om zich heen kijkt in huis moet hebben!”

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.