Categorieën
Libris

Je loog tegen mij

Je loog tegen mij 9789083361703
Koop online het boek Je loog tegen mij. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 24.95. Je loog tegen mij heeft EAN 9789083361703 en is geschreven door Edwin Gitsels.

In december 1981 was de Amsterdamse band Drukwerk in één klap wereldberoemd in Nederland dankzij de giga hit ‘Je loog tegen mij’. Wekenlang stonden Harry Slinger en zijn band op nummer 1, scoorden nog tien hits op rij, traden 120 keer per jaar op en openden hun eigen Café Drukwerk in hartje Amsterdam. En toen begon de ellende…
Op het hoogtepunt van het succes bleek Drukwerk diep in de schulden te zitten. Onbetaalde rekeningen, verdwenen omzet, het was één grote beerput. Harry ging op onderzoek uit, werd ernstig bedreigd en moest zelfs onderduiken. Wie zat er achter deze puinhoop? Wie loog tegen hem?
Voor het eerst doet Harry in deze openhartige biografie het hele verhaal uit de doeken. Ook vertelt hij over het kampsyndroom van zijn vader, hoe de vriendin van zijn toetsenman zijn vrouw werd, waarom hij zijn oudste dochter dertig jaar lang niet sprak en hoe hij heeft gevochten om zijn hoofd boven water te houden. Natuurlijk staat dit boek ook bol van de hilarische verhalen over zijn jeugd, zijn tijd als jongerenwerker, zijn veelzijdige solocarrière en de successen en recente comeback van Drukwerk.
Biograaf Edwin Gitsels speelde zelf jarenlang bij Drukwerk en maakte het verhaal deels van dichtbij mee. Hij sprak niet alleen Harry uitgebreid, maar ook zijn vrouw Marijke, zijn kinderen, (oud) bandleden en vele anderen. Met als resultaat een achtbaan van emoties, spanning, humor, woede, jaloezie, bedrog en avontuur.
Harry: ‘Ik wil aan mensen die mij adoreren laten zien dat ik af en toe ook een klootzak kan zijn. En aan mensen die mij een klootzak vinden dat ze niet altijd gelijk hadden. Dat een artiest ook gewoon een mens is die fouten maakt en gebreken heeft. En om van te houden is.’

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.