Categorieƫn
Libris

Huub Oosterhuis

Huub Oosterhuis 9789026365492
Koop online het boek Huub Oosterhuis. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 24.99. Huub Oosterhuis heeft EAN 9789026365492 en is geschreven door Marc van Dijk.

Een levendig protret van de eigenzinnige dichter van geliefde kerkliederen.
In Huub Oosterhuis. De biografie vertelt Marc van Dijk het levensverhaal van de invloedrijke theoloog en dichter. Van zijn kinderjaren in bezet Amsterdam tot zijn laatste uren. Oosterhuis las de Bijbel als een politiek manifest, schreef liederen die in meerdere talen gezongen worden en stichtte culturele podia als De Balie, De Rode Hoed en De Nieuwe Liefde. Hij verbond zich met de SP, maar ook met de koninklijke familie. Nadat hij met Rome in conflict raakte over het verplichte celibaat, zette hij zijn werk voort op eigen kracht. Hij wilde de grenzen tussen religie, politiek en poƫzie opheffen. Zijn taal oversteeg tegenstellingen en bracht nieuwe bezieling in een tijd van snelle secularisatie.
Marc van Dijk interviewde Huub Oosterhuis gedurende vele jaren voor deze biografie. Oosterhuis heeft zijn eigen woorden geautoriseerd. Ook de kroongetuigen uit zijn leven komen aan het woord; zijn kinderen Tjeerd en Trijntje, (oud-)collega’s en (ex-)geliefden. Zo ontstaat een veelzijdig beeld van 'de paus van Amsterdam'.

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.