Categorieën
Libris

Het schooltje van Auschwitz

Het schooltje van Auschwitz 9789043531399
Koop online het boek Het schooltje van Auschwitz. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 9.99. Het schooltje van Auschwitz heeft EAN 9789043531399 en is geschreven door Mario Escobar.

‘Het schooltje van Auschwitz’ van Mario Escobar is het waargebeurde verhaal van een vrouw die vrijwillig op de trein stapte en hoop bracht naar een van de donkerste plekken op aarde.
Berlijn, 1943. Als haar Roma-man en -kinderen worden weggevoerd, weigert de Duitse Helene Hannemann hen in de steek te laten en wordt ze samen met de rest van het gezin gedeporteerd naar Auschwitz. In het zigeunerkamp werkt ze als verpleegster onder de leiding van kamparts Josef Mengele, die haar opdraagt een schooltje te starten. Hoewel het niets meer is dan nazi-propaganda en een dekmantel voor Mengeles gruwelijke medische experimenten, is Helene met haar schooltje een lichtpuntje in een verder inktzwarte wereld.
Een aangrijpende Tweede Wereldoorlog-roman over de betekenis van hoop.
‘“Het schooltje van Auschwitz” grijpt je en laat je niet meer los.’ – Irma Joubert, auteur van ‘Het meisje uit de trein’

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.