Categorieën
Libris

Het oude land

Het oude land 9789402701487
Koop online het boek Het oude land. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 15.00. Het oude land heeft EAN 9789402701487 en is geschreven door Dörte Hansen.

Uitgeroepen tot lievelingsboek van het jaar door de Duitse boekhandel

Vera woont al bijna haar hele leven in een oude boerderij bij Hamburg. Als kind ontvluchtte ze samen met haar moeder het oorlogsgeweld in Oost-Pruisen, maar in het dorp blijft ze een vluchteling. Dan staat op een dag haar nichtje Anne voor de deur. Ze is samen met haar zoontje Hamburg ontvlucht, waar ambitieuze ouders hun kinderen door de straten dragen als prijsbokalen en waar haar man van een ander houdt. Terwijl de eenzelvige vrouwen schoorvoetend beginnen om samen het oude huis op te knappen, blijkt dat ze meer gemeen hebben dan ze hadden kunnen vermoeden.

Het oude land is een roman met vele lagen, waarin Dörte Hansen met scherpe blik en droge humor op fantastische wijze thema’s als familie, verleden en vaderland met elkaar verbindt.
Dörte Hansen woont in de buurt van Hamburg. Ze is taalkundige, was journalist en redacteur bij de ndr en werkt nu als zelfstandig schrijver. Het oude land is haar debuutroman, waarvan in Duitsland meer dan 700.000 exemplaren werden verkocht.

‘Een begenadigd vertelster.’ De Volkskrant
Het oude land boeit en ontroert.’ Algemeen Dagblad
‘Staat als een huis.’ Hebban.nl

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.