Categorieën
Libris

Gedrag in uitvoering

Gedrag in uitvoering 9789057124433
Koop online het boek Gedrag in uitvoering. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 24.99. Gedrag in uitvoering heeft EAN 9789057124433 en is geschreven door Diana Smidts ; Mariëtte Huizinga.

Executieve functies zijn denkprocessen in de hersenen die ervoor zorgen dat we ons gedrag in goede banen kunnen leiden. Bij kinderen zijn ze nodig voor alledaagse activiteiten, van het aankleden tot het plannen van huiswerk.
Bij iedereen loopt de ontwikkeling van de executieve functies in een ander tempo en op een andere manier. Tegelijkertijd hebben we allemaal weleens last van zwakke executieve functies, bijvoorbeeld in periodes van stress, drukte en onzekerheid, of door slaapgebrek. 'Gedrag in uitvoering' richt zich op het ondersteunen en trainen van executieve functies bij kinderen en jongeren in het dagelijks leven, thuis en op school.
Deze tweede, geheel geactualiseerde editie van dit succesvolle boek bevat herkenbare voorbeelden uit het dagelijks leven van kinderen tussen de 3 en 17 jaar, maar ook inzichten en praktische tips voor ouders, leerkrachten en jongeren voor het versterken van executieve functies.
Over de vorige editie:
'Het boek geeft een helder overzicht van de stand van zaken in de wetenschap en biedt tegelijkertijd concrete handvatten voor docenten en ouders.' – Eveline Crone
'Sprekende voorbeelden … een basisboek over executieve functies dat in heldere taal alle ins & outs op dit gebied bespreekt.' – Balans Magazine
Diana Smidts is GZ-psycholoog Kind & Jeugd en Orthopedagoog-Generalist. Zij is eigenaar van KinderPsy, een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie in Hilversum. Mariëtte Huizinga is ontwikkelingspsycholoog en universitair hoofddocent aan de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen aan de VU Amsterdam. Diana en Mariëtte zijn samen eigenaar van KinderPsy Educatie, een trainingsbureau voor onderwijsprofessionals

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.