Categorieën
Libris

Dit verhaal moet goed verteld worden

Dit verhaal moet goed verteld worden 9789464520941
Koop online het boek Dit verhaal moet goed verteld worden. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 25.99. Dit verhaal moet goed verteld worden heeft EAN 9789464520941 en is geschreven door Jennifer Nansubuga Makumbi.

Als er iets is wat de personages uit Dit verhaal moet
goed verteld worden bindt, is dat ze ongemakkelijke
vragen te verduren krijgen:
‘Wat doe jij hier?’
‘Spreken die kinderen van jou geen Luganda?’
‘Ken je die meneer; Idi Amin?’
Maar de moeilijkste vraag van allemaal stellen ze zichzelf:
‘Is dít nu thuis?’
Even hilarisch als genadig toont Jennifer Nansubuga Makumbi de reis van Oegandese migranten naar het noorden. Ze werken er hard, leven sober, slagen of verliezen, keren terug of blijven voorgoed. Altijd is er het chaotische en gecompliceerde verleden in Oeganda dat een schaduw werpt over hun nieuwe leven.
Makumbi is een meester in het tonen van alleszeggende momentopnames – korte scènes, gedragingen of gedachten waarin een wereld besloten ligt. En behalve de ongemakkelijke vragen, stelt ze tussen de regels door ook een vraag aan de lezer. Wat betekent dat eigenlijk, ergens bij horen, en moet je dat wel willen?

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.