Categorieën
Libris

De reus uit de Rif

De reus uit de Rif 9789026367441
Koop online het boek De reus uit de Rif. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 21.99. De reus uit de Rif heeft EAN 9789026367441 en is geschreven door Mohammed Benzakour.

Mijn vader, net zo cum laude analfabeet als mijn moeder, nooit schoolgegaan, nooit de pen geroerd, onbekend met boek, smartphone en Google. Een ongeletterde man van de bovenste plank (met wel de indrukwekkendste handtekening).

Op 6 december 2021 overleed de vader van Mohammed Benzakour. Geboren in het ruige Rifgebergte, werd hij meer dan tachtig jaar later begraven in Bergen op Zoom, waar geen berg te bekennen is.

Toen het in de jaren zestig dankzij de wederopbouw steeds beter ging met de Nederlandse economie ontstond er een tekort aan arbeidskrachten. Net als veel andere ‘gastarbeiders’ verzeilde Mohammeds vader via avontuurlijke omzwervingen in Nederland. Hij settelde zich in Zwijndrecht, ging werken bij een oliefabriek en niet veel later voegden zijn vrouw en kinderen zich bij hem.

De reus uit de Rif is een ontroerend eerbetoon aan de vader van Mohammed Benzakour. Een boek over inburgeren, over culturele verschillen, eten en reizen, over een veranderend Nederland, en over de liefde van een zoon voor zijn markante vader. Een literair kleinood.

“Een belangrijke stem als het gaat om literatuur. Mooi en bijzonder boek.” – Eus

“Een beeldschoon boek en ook heel grappig.” – Michiel van Erp, documentairemaker

“Je kon me opvegen. Ik vind het een monument.” – Nazmiye Oral

Over Yemma:

'Achter je lach prikken de tranen.'- NRC

'Een vlijmscherp en knap portret. Wat een prachtig verschrikkelijk boek.' – De Groene Amstammer

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.