Categorie├źn
Libris

De koning die het donker verbood

De koning die het donker verbood 9789464290387
Koop online het boek De koning die het donker verbood. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 14.50. De koning die het donker verbood heeft EAN 9789464290387 en is geschreven door Emily Haworth-Booth.

Er was een jongetje dat bang was voor het donker. Dat is nog niet zo vreemd. De meeste kinderen zijn weleens bang in het donker. Maar dit jongetje was een prins, en hij besloot dat hij, als hij koning werd, iets aan het donker ging doen.
Hij ging het verbieden.
Als de koning het donker helemaal verbiedt, een kunstzon aanlegt en ‘anti-donker’ wetten uitvaardigt, lijkt dat in eerste instantie een goed plan. De burgers hoeven zich geen zorgen meer te maken over al het engs dat zich in het donker schuilhoudt. Maar wat gebeurt er als niemand meer kan slapen en de burgers in opstand komen? Zal de koning zijn angsten het hoofd bieden en de lichten doven?
De koning die het donker verbood is een prachtig, tot nadenken stemmend verhaal over hoe we niet zonder het donker kunnen als we van het licht willen genieten.

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.