Categorieën
Libris

De kindertrein

De kindertrein 9789401612227
Koop online het boek De kindertrein. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 4.99. De kindertrein heeft EAN 9789401612227 en is geschreven door Viola Ardone.

In de historische roman De kindertrein van Viola Ardone is het 1946 als de zevenjarige Amerigo zijn arme buurt in Napels moet verlaten en door zijn moeder op een trein wordt gezet. Samen met duizenden andere kinderen uit het zuiden van Italië zal hij het hele land doorkruisen om een paar maanden in een gezin in het noorden door te brengen; een initiatief van de Communistische Partij om de kansarme kleintjes uit de ellende van na de oorlog te halen. Amerigo weet niet wat hem te wachten staat, maar eenmaal daar wordt hij vertroeteld en krijgt hij het grootste cadeau dat hij in zijn leven zal krijgen: een viool.

Met de verbazing en de eigenzinnigheid van een intelligent kind van zeven laat Amerigo ons zien hoe ingrijpende gebeurtenissen het leven beïnvloeden. De kindertrein is een epische en hartverscheurende roman over opgroeien, onmogelijke keuzes, loyaliteit en liefde. Voor de lezers van John Boyne.

‘Deze roman is prachtig. Simpelweg prachtig.’ – Grazia

‘De kracht zit in het perspectief van Amerigo. Onvergetelijk.’ – La Repubblica

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.