Categorie├źn
Libris

Alles wat beweegt

Alles wat beweegt 9789048868513
Koop online het boek Alles wat beweegt. Dit boek wordt aangeboden door Libris voor de prijs 9.99. Alles wat beweegt heeft EAN 9789048868513 en is geschreven door Susan Smit.

De Amerikaanse pionier van de moderne dans Isadora Duncan tart de normen en wetten van haar tijd, zowel in haar persoonlijke leven als in haar kunst. Voor het eerst in de geschiedenis danst ze op blote voeten en in losse gewaden, geïnspireerd op de bewegingen van de natuur.

Wanneer ze zwanger raakt van een gehuwde man, trekt ze zich in 1906 enkele maanden terug in een villa in de duinen van Noordwijk aan Zee. Hopelijk ongezien door de paparazzi wil ze hier in Nederland haar eerste kind krijgen. Als ongetrouwde vrouw zet Isadora alles op het spel. Dat doet ze welbewust. Ze vindt dat een vrouw kinderen moet kunnen krijgen zoals zij dat wenst en ze kiest uit volle overtuiging voor de Britse toneelvernieuwer Edward Gordon Craig. Ze is vrij, maar raakt toch verstrikt in haar obsessie voor deze man.

Isadora Duncan trotseert aan onze kust de conservatieve krachten die op haar inwerken en doorstaat de grootste omwenteling van haar leven.


'Smit weet Isadora Duncans spraakmakende persoonlijkheid knap tot leven te wekken.' Nouveau

'Dankzij Susan Smit, die het verhaal van Isadora zo beeldend en mooi omschrijft, wil ik niets liever dan naar het strand komend weekend. Ik wil naar het strand en ik wil een lastige vrouw zijn.' Femke van der Laan in Nooit meer slapen

'We durven haar best de koningin van de historische roman te noemen, want Susan Smit blinkt al bijna twintig jaar uit in dit genre. Een parel van een verhaal, meeslepend opgeschreven.' JAN Magazine

Libris is de boekhandel voor kinderboeken. Boeken vanaf 20 euro worden gratis bezorgd binnen Nederland. Mogelijkheid om te ruilen via meer dan 220 lokale boekhandels.