41ste editie ⁃ zondag 14 oktober 2018

kinderboekenmarkt

in het Atrium van het stadhuis in Den Haag

Nieuws

–> NIEUWSBRIEF september 2016

–> NIEUWSBRIEF augustus 2016


Momenteel zijn we nog druk bezig met de invulling van het programma voor de KinderboekenMarkt 2016. In de nieuwsbrieven en op Facebook krijg je al een indruk welke uitgeverijen, auteurs en illustratoren je gaat tegenkomen. Veel leesplezier!

image
Nanice Michiels met haar oma

Kindergastvrouw

Dit jaar hebben we op de Kinderboekenmarkt voor het eerst een kindergastvrouw! Haar naam is Nanice Michiels en is 9 jaar. Ze zit in groep 7 van de Sint Jozefbasisschool in Nootdorp en verslindt boeken. Eigenlijk is ze een echte lettervreter. Afgelopen zomervakantie heeft ze wel 9 boeken gelezen. Sommige wel meerdere keren, zo leuk vond ze die! Het kiezen van haar lievelingsboek vindt ze moeilijk want elk boek heeft wel iets… Op de Kinderboekenmarkt ontvangt Nanice als kindergastvrouw de schrijvers, illustratoren en andere gasten en mag ze hen op het podium het hemd van het lijf vragen. Nanice: ‘Ik heb er heel veel zin in!’

Oma Markt

Natuurlijk neemt kindergastvrouw Nanice haar oma mee naar de Kinderboekenmarkt. Grappig toeval is dat Nanice haar al jaren ‘oma Markt’ noemt, omdat ze altijd samen naar de markt gaan. Oma gaat Nanice voorlezen uit haar favoriete kinderboek ‘Willem Roda’ van Eduard Heimans (Van Holkema&Warendorf). Het boek gaat over een jongen die iets stouts heeft gedaan en veel avonturen beleeft. Hij gaat de hele wereld over! Eigenlijk is het een spannend jongensboek, maar dat kon oma niks schelen. Zij vond het ook leuk! Kom je ook luisteren?

Opening

We beginnen de ochtend om 11.00 uur in de filmzaal waar presentatrice Jet Sol (Omroep West) schrijvers Mark en Marie-Louise Sekrève (‘De Bulkjes’) kort interviewt. Mark en Marie-Louise spelen ook een rol in het filmpje van PATCHworkZ, een organisatie voor kinderen die wegens ziekte lang thuis moeten blijven. De film beleeft zijn premiêre en de makers vertellen hier iets over. Wist je al dat Mark en Marie-Louise Sekrève hun nieuwste boek meenemen naar de Kinderboekenmarkt? ‘Kleine giraffe schrijft’ is net verschenen en jij kan het al direct zien!

image
Giraf schrijft van Mark en Marie-Louise Sekrève

Speurtocht

We hebben een hele leuke speurtocht voor je bedacht zodat je niets mist tijdens de Kinderboekenmarkt! Je krijgt hem bij een van de twee ingangen uitgereikt door een van onze vrijwilligers. Let wel even op: omdat er twee ingangen zijn, zijn er twee verschillende routes, maar alle vragen zijn uiteindelijk hetzelfde. Het maakt dus niet uit welke ingang je neemt. We vragen je wel of je de route wilt blijven volgen en niet terugloopt de gang in. Dat is voor alle bezoekers en standhouders wel zo prettig!

image
Speurtocht door de Kinderboekenmarkt

Museum De Heksenwaag

Nog nooit in Museum De Heksenwaag in Oudewater geweest? Nou kom dan gewoon naar de Kinderboekenmarkt. Je vindt daar een stand waar je met dit leuke museum kunt kennismaken. Schrijfster Angelique Schipper is daar ook met haar boek ‘Juffrouw HEndriKS, de beuk erin!’. Een superleuk boek over een heks als juf. Iedereen met een leesbeperking kan binnenkort bij Bibliotheek Passend Lezen hier een luisterboek van lenen. Op het podium in de filmzaal krijg je alvast een voorproefje. mail aan ons en zie hem terug op onze FB pagina.
De eerste reactie wint een kinderboek af te halen op zondag 16 oktober in Zuid57!

image
Juffrouw HEndriKS van Angelique Schipper

Win een boek!

Vanaf morgen hangt de poster van de Kinderboekenmarkt op diverse plekken in Den Haag! Maak een foto als je hem ziet, mail aan ons en zie hem terug op onze FB pagina.
De eerste reactie wint een kinderboek af te halen op zondag 16 oktober in Zuid57!

image
Affiche Kinderboekenmarkt 2016

Jet 'Van de Kaart'

Presentatrice en boekenfan Jet Sol komt auteur interviewen en voorlezen op de Kinderboekenmarkt. Jet is bekend van haar programma ‘Van de Kaart’ van Omroep West. Als kind las ze al heel veel en nog steeds is ze dol op boeken. Het is haar missie om kinderen te enthousiasmeren te gaan lezen. Bij haar zoon is dat al gelukt! Jet wordt hierbij geholpen door onze kindergastvrouw Nanice Michiels (9). Ook zij is gek van boeken. Komt luisteren welke leuke vragen ze stellen!

image
Jet Sol van 'Van de Kaart'

Strips

We hebben veel aandacht voor strips dit jaar. Strip 2000 neemt stapels strips mee en ook striptekenaren Gerard Leever en René Bergmans zijn erbij. Je kent ze van de strips ‘Suus en Sas’ en ‘SfinX’ uit Tina. Gerard werkte ook voor Eppo, Donald Duck en En we hebben een primeur op stripgebied: er komt een nieuwe strip uit over zeeheld Michiel de Ruyter! Heel erg gaaf is dat Frits de Ruyter de Wildt (een écht familielid) te gast is om erover te praten!

image
Strip2000 – Gerard Leever en René Bergmans

Orkest Morgenstond

Orkest Morgenstond zingt kinderliedjes met Haagse basisscholieren en hun opa’s en oma’s. Ze zijn al druk bezig met repeteren. Dit orkest bestaat uit (oud)studenten van het Haags Conservatorium. Zij zijn erg actief in de wijk Morgenstond en hebben al diverse projecten voor en met bewoners georganiseerd. Zo speelden zij voor patiënten in het Haga Ziekenhuis, gaven 2 schoolconcerten waarbij leerlingen ook instrumentjes mochten uitproberen, maakten muziek met bewoners van zorginstelling Middin, traden op bij het Escampfestival en werkten samen met het koor van het Apostolisch Genootschap. Kom ook luisteren en meezingen!

image
Orkest Morgenstond

Bekend van TV

Fans van tekenwonder Jill Schirnhofer (AVROTROS) opgelet! Jill komt met haar teken- en doeboeken. Altijd al willen weten hoe je een diamant, tas of gezicht tekent? Je kan haar al je vragen stellen! Ook Britt Dekker en Esra de Ruiter, de meiden van PaardenpraatTV, kun je ontmoeten op de Kinderboekenmarkt. Ze vertellen je álles over hun boek Paardenpraat!

image
Jill Schirnhofer