41ste editie ⁃ zondag 14 oktober 2018

kinderboekenmarkt

in het Atrium van het stadhuis in Den Haag

Marktboek 2010

Gevangen!

De prijs van 'Gevangen!' is tijdens de Kinderboekenmarkt € 2,50.

De 11-jarige, bijzonder eigenwijze Lenthe, komt na het ontvoeren van een konijn in een dierenwinkel in contact met de oudere zwerfjongere Berat. In het leegstaande pand waarin hij woont, vindt ze een mooie fles. Ze neemt hem mee naar huis, maar al snel ontdekt ze dat er iets mee aan de hand is. Ze krijgt wonderlijke dromen en waarom is een oudere vrouw, Nettie Adelstern, naar de fles op zoek? Als ze de fles laat zien bij de publieksdag van het tv-programma Schattenjacht, probeert de vrouw hem van hen af te nemen. De fles valt en breekt en er blijkt een geest in gevangen te hebben gezeten – die van de 14 jaar oude Marijke. Marijke smeekt Lenthe en Berat om hulp...

omslag

Christien Boomsma

Christien Boomsma schrijft graag spannende boeken over gewone kinderen die wonderlijke dingen meemaken. In De heks van de bibliotheek komt de hoofdpersoon Filou op zolder terecht waar een oude bibliothecaresse blijkt te wonen. Met haar treedt ze een vreemde wereld binnen. Ook in Christenes boek 'Zus voor een nacht' komen geheimzinnige figuren uit een andere werkelijkheid voor. Of ze schrijft spookverhalen, daar houdt ze ook erg van! Bij verhalen voor volwassenen heeft ze twee maal de Paul Harlandprijs gewonnen, dat is een korte verhalenwedstijd voor fantasy, horor en siencefiction met 'Het wrede pad' en 'De voet van de stamper'.
Meer over Christien Boomsma lees je op haar eigen website. En als je zelf een verhaal hebt geschreven dat af is, mag je het naar haar opsturen.
Je vindt haar boeken bij uitgeverij De Vier windstreken.

foto Mario van Brakel Mario van Brakel
www.mario-van-brakel.nl

Illustrator Mario van Brakel

Mario van Brakel is een dubbeltalent, of eigenlijk driedubbel want hij tekent en schildert, hij schrijft jeugdboeken en poëzie. Eerst kwam zijn boek 'Dagboek van August Tholen' uit , vervolgens het prentenboek 'Maximilaan en het bedmonster' bij uitgeverij De Vier Windstreken en de jeugdroman 'Het zwijgen van de vossen' bij uitgeverij Clavis.

2009 verschijnen een door hem geschreven en getekend prentenboek, 'Maximiliaan en het bedmonster' (uitgeverij De Vier Windstreken) en de jeugdroman 'Het zwijgen van de vossen' (uitgeverij Clavis).

Mario van Brakel en Christien Boomsma

Serie KinderBoekenMarktboeken:

KinderBoekenMarktboek 2014: Eet geen kikkervisjes

KinderBoekenMarktboek 2012: (Arabisch uitgave Marktboek 2005)
KinderBoekenMarktboek 2009: Tecumseh TenSee
KinderBoekenMarktboek 2008: Moos en Mo
KinderBoekenMarktboek 2007: De toren van de tovenaar
KinderBoekenMarktboek 2006: Oelewapper
KinderBoekenMarktboek 2005: Over het uitkomen van wensen (...)
KinderBoekenMarktboek 2004: Zoenen is vies, zei Darma Appelgat
KinderBoekenMarktboek 2003: Het rode album