41ste editie ⁃ zondag 14 oktober 2018

kinderboekenmarkt

in het Atrium van het stadhuis in Den Haag

Marktboek 2007

De toren van de tovenaar

De prijs van 'De toren van de tovenaar' is € 2,50.
[ePub]

We vroegen we aan Thijs Goverde of hij de schrijver wilde zijn van het MarktBoek 2007 en hij schreef 'De toren van de tovenaar'en Elly Hees maakte de tekeningen en het omslag.
De toren van de tovenaar is een heerlijk humoristisch boek met verhalen over tovenaars, rovers, heksen, ridderessen en draken en alles wat hoort in toverachtige vertellingen waarin alles mogelijk blijkt te zijn en nooit onlogisch is. We zien de, inmiddels gegroeide, kleine Bast uit 'De purperen koningsmantel' terug.

omslag

Thijs Goverde en de Toren van de tovenaar

Thijs Goverde koos zijn meest geliefde verhalen, schreef er nieuwe bij en hier omheen bouwde hij een raamvertelling. In elk van de verhalen zit een boodschap en een aanwijzing voor speelman Bast, de hoofdfiguur van deze raamvertelling. Op zijn rug draagt hij Opa Basteman met zich mee. Bast zegt, dat hij alle verhalen van de wereld kent. Dat is niet waar want één verhaal kent hij nog niet. Als Bast de jongen Tuur tegen komt die hem begint te vertellen over de verschrikkelijke rover Venantio weet speelman Bast, dat dit pas gebeurd moet zijn. De rover is betoverd en Tuur wil hem verlossen. Bast gaat hem helpen en onderweg komen ze vele figuren tegen waardoor ze steeds weer op nieuwe verhalen uitkomen. 'Ho!', roept opa Basteman dan. 'Stop! Niks ervan! Geen tijd!' Maar niemand luistert. Of ze door al het oponthoud nog op tijd komen bij rover Venantio om hem te 'onttoveren', daar ga je toch sterk aan twijfelen!

foto Elly Hees Elly Hees heeft haar website www.beeldvanhees.nl gevuld met de leukste tekeningen.

Elly Hees

Illustrator Elly Hees schrijft en tekent boeken (zoals Kattenkwaad en Kalverliefde) en zij illustreert ook veel voor andere schrijvers. Ze houdt van humor in haar tekeningen en ze maakt graag getekende grapjes. Elly bedenkt verschillende stijlen van tekenen om haar tekening bij een verhaal te laten passen. Bij het boek van Thijs Goverde, De wraak van de meesterdief, heeft ze ook de tekeningen gemaakt. Ze zijn grappig en een beetje mysterieus!

Serie KinderBoekenMarktboeken:

KinderBoekenMarktboek 2014: Eet geen kikkervisjes

KinderBoekenMarktboek 2012: (Arabisch uitgave Marktboek 2005)
KinderBoekenMarktboek 2010: Gevangen
KinderBoekenMarktboek 2009: Tecumseh TenSee
KinderBoekenMarktboek 2008: Moos en Mo
KinderBoekenMarktboek 2006: Oelewapper
KinderBoekenMarktboek 2005: Over het uitkomen van wensen (...)
KinderBoekenMarktboek 2004: Zoenen is vies, zei Darma Appelgat
KinderBoekenMarktboek 2003: Het rode album